Субота
18.05.2024
14:03
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
СВАЛЯВСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА І-ІІІ СТУПЕНІВ №1
Головна » 2014 » Лютий » 11 » День Безпечного Інтернету
20:09
День Безпечного Інтернету


 Загальношкільне інформування на

тему «Безпечний Інтернет»

    День започатковано з 2004 р. організацією Європейською мережею безпечного Інтер­нету. У 2008 р. цього дня понад 120 організацій у 56 країнах взяли участь у відзначенні Дня без­печного Інтернету, проводячи місцеві, національ­ні та міжнародні заходи безпеки користувачів ме­режі.

Основним завданням Дня безпечного Інтер­нету є встановлення діалогу між користувачами Інтернет-послуг, державними структурами та гро­мадськими організаціями з представниками бізнес-структур, що займаються постачанням цих по­слуг та створюють новітні технології з метою під­вищення рівня обізнаності щодо безпечного та відповідального користування Інтернетом, особли­во серед дітей та молоді.

Інтернет - глобальна мережа, що об'єднує величезну кількість персональних комп'ютерів по всьому світу. Щодня понад мільярд людей по всьо­му світу використовують Інтернет для роботи, по­купок, пошуку інформації та розваг, а також для спілкування з друзями та колегами. Інтернет -сховище величезної кількості інформації, зобра­жень та ідей. Ви можете відвідувати музеї світово­го класу, здобувати освіту, керувати особистими фінансами і планувати відпочинок, а також грати в ігри, завантажувати музику і фільми, купувати товари та послуги і заводити друзів.

Де найкомфортніше використовувати Інтернет, як не вдома, в цілковитій безпеці, чи не так? І ось тут виникає проблема. Переваги неможливі безризиків. Світ Інтернету, як і реальний світ, не по­збавлений неприємностей, небезпек і ненадійних людей. Ми цінуємо Інтернет, оскільки він дає нові потужні можливості для зв'язку, покупок і спілку­вання. Однак разом з ним до наших осель прони­кає і зовнішній світ. Це вимагає змінити наші уяв­лення про захист і безпеку в Інтернеті. Зазвичай, покидаючи безпечну атмосферу будинку і виходя­чи в навколишній світ, ми інстинктивно посилює­мо захист, стаючи більш підготовленими до мож­ливих небезпек. Повернувшись додому, ми знову знижуємо захист і розслабляємося. Ці дії ми здій­снюємо автоматично, не замислюючись.

Однак безпека в Інтернеті вимагає підвищува­ти рівень захисту навіть у власному будинку або там, де ми зазвичай почуваємося безпечно. Оскіль­ки Інтернет перетворює комп'ютер на вікно між зовнішнім світом і будинком, інтернет-безпека вимагає використовувати кошти, які контролю­ють, хто або що входить до нашого будинку, і роз­вивати пильність: кому варто довіряти, а кому ні.

За будь-якого виходу в Інтернет існує загроза вашій безпеці. Ці небезпеки можуть загрожува­ти вашій родині, вашій конфіденційності, вашо­му авторитету і вашому комп'ютеру.

Ось чому важливо знати, як захиститися в Інтернеті

Наступні кроки убезпечать комп'ю­тер від більшості шкідливих програм. Ці кроки прості.

1.      Використовуйте   Інтернет-брандмауер   і   три­майте його ввімкненим.

2.      Регулярно оновлюйте операційну систему, ба­жано за допомогою функції автоматичного оно­влення.

3.      Встановіть і регулярно оновлюйте антивірусне програмне забезпечення.


 

Переглядів: 498 | Додав: Sheff | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: