Субота
18.05.2024
16:04
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
СВАЛЯВСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА І-ІІІ СТУПЕНІВ №1
Головна » 2017 » Лютий » 26 » УКРАЇНА В ЦИФРАХ І ФАКТАХ
22:06
УКРАЇНА В ЦИФРАХ І ФАКТАХ

          У п'ятницю,24 лютого 2017 року, вчителем Ороною Оскарівною Дідович проведено відкритий урок у 10 класі на тему: Україна в цифрах і фактах. Розв''язування задач.

Мета: поглибити і розширити знання учнів з фізики, набуті за 7- 10 клас, розширити кругозір учнів шляхом розв’язування задач тематичного спрямування; учити учнів досліджувати й оцінювати явища природи засобами фізики; формувати вміння виступати перед аудиторією; розвивати уміння оперувати знаннями, здобутими з інших предметів; виховувати патріотичні почуття, інтерес до науки.

Найважливіше завдання цивілізації – навчити людину мислити.

Едісон.

План уроку

  1. Демонстрація слайдів про досягнення українських вчених у галузі фізики, техніки.
  • Уперше в Європі експеримент з розщеплення атомного ядра був проведений в 1932 році у Харкові на базі фізикотехнічного інституту.
  • Учені науковотехнічного інституту Монокристалів НАН України розробили унікальну технологію вирощування й обробки величезних кристалів, яка немає аналогів в світі.
  • Міст Патона – суцільний міст через Дніпро в Києві – чудовий пам’ятник видатному вченому і інженеру Євгенію Оскаровичу Патону.
  • Україна – держава космічна. З єдиного в світі плавучого космодромуSeaLauch (морський старт) стартують тільки українські ракети, створені й виготовлені у КБ м.Дніпра «Південне» і на заводі «Южний»
  • За роки незалежності в 1997 р. перший політ здійснив Каденюк Леонід Константинович на кораблі «Колумбія».

У світі лише 10 країн носять назву космічних та мають технології для виробництва ракет та компонентів. Україна входить у цю десятку.

Наша космічна галузь не стоїть на місці. Українська продукція представлено у світі ракетами-носіями «Циклон», «Дніпро», «Зеніт», космічними апаратами «Січ», апаратурою стикування «Курс». А в 2015 р КБ «Південне» забезпечило запуск ракетоносія «Зеніт», який вивів на орбіту супутник, створений українськими інженерами.

Пулюй І.П. За участі Пулюя введено в дію першу в Європі електростанцію, що виробляла змінний струм.

Сікорський Ігор Іванович. Світового визнання набув завдяки тому, що сконструював перший у світі чотирьох моторний літак , гвинтокрил. Сьогодні 90% вертольотів розробляють за принципом Сікорського.

Смакула Олександр Теодорович. Винайшов спосіб просвітлення оптики, який застосовують дотепер у всьому світі. Технологія вирощування монокристалів, які за своїми властивостями кращі за золото, платину.

Лашкарьов Вадим Євгенович – перший у світі відкрив так званий район перехід у напівпровідників. Заснував інститут напівпровідників. Напівпровідників це мозок усієї сучасної техніки. Вони входять до складу комп’ютерів, цифрових фотоапаратів, відеокамер, мобільних телефонів.

 

Переглядів: 448 | Додав: Sheff | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: